Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda günümüzün vazgeçilmezi olan Robotik kodlama nedir? , Robotik kodlama eğitimi neden önemlidir? bunlardan bahsedeceğiz.

Robotik Kodlama

Elektrik, mekatronik, makine, bilgisayar, uzay, otomativ ve uçak gibi birçok dalın içinde bulunduğu endüstrinin genel adına Robotik denilmektedir. Makineler, sensörler, programları kartları, ledler, butonlar, hareketli sistemler ve yazılım birleştirilerek robotik ürünler oluşturulmaktadır dolayısıyla bu olaya Robotik Kodlama diyebiliriz. Robotik Kodlama denilince aklınıza direk uçaklar, robotlar gelmesin. Evde kuracağınız basit bir sistemi bir yazılımla kontrol etmek de robotik kodlamadır. 🙂

Robotik Kodlama Eğitimi

Robotik kodlama nasıl öğrenilir? Robotik kodlama yapmaya nereden başlamalıyım? diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Eğitime başlamadan önce, öncelikle hangi platformda, hangi komponentlerle ve hangi yaş grubuna uygun bir eğitim istediğinize karar vermeniz çok önemli.

Bu karardan sonra, okullar, eğitim veren kurumlar tercihiniz olabilir. Tabi ki bir seçeneğiniz daha var. İnternet 🙂 İnternette bir çok eğitici set ve bu setlerin eğitim içeriklerine ulaşabilirsiniz. Bu kaynaklar ile kendi malzemelerinizi kurarak eğitiminize başlamış olacaksınız.

🚀Okumanızı Tavsiye ederiz: STEM Nedir? STEM Eğitiminin Önemi

Robotik Kodlamaya Başlamak için Tavsiyeler

Arduino Başlangıç Seti

Robotik Kodlama – Arduino Başlangıç Seti

Eğer kendiniz için bir başlangıç yapmak istiyor ve elektronikle ilk kez ilgilenecekseniz bu set tam size göre. Robolink Teknoloji ekibi tarafından oluşturulan bu set sayesinde hem Arduino’yu tanıyacak hem de bir çok proje ile robotik dünyasına adım atmış olacaksınız.Aynı zamanda bu set Youtube kanalında videolu derslerle desteklenmektedir.
🚀Set ile kendinizi geliştirdikten sonra bu setleri de incelemenizi ve devam etmenizi tavsiye ederiz. ( Arduino Setleri)

 

Raspberry Pi Seti

Robotik Kodlama - Raspberry Pi Seti

Programlama ve elektronik konusunda biraz bilginiz varsa, daha deneyimli kullanıcılara hitap eden bu setlerle devam etmenizi öneririz. Raspberry pi, yazılım ve elektroniğin birleşme noktalarından biridir. Raspberry pi’ye başlarken sadece raspberry pi ve birkaç donanım ile de başlanabilir veya kitler tercih edilerek ekstra uğraşmadan başlangıç yapılabilir.

 

BBC Micro:Bit Eğitim Seti

İlkokul döneminde STEM eğitimi için oldukça önemli bir settir. Üzerinde bulunan sensörler ve teknik donanımları sayesinde sunduğu oldukça geniş olanaklar ile çocukların kodlama, dijital, yaratıcılık, bilim, matematik, teknoloji ve mühendislik becerilerinin geliştirmelerine katkı sağlanması amaçlanmıştır. Set içeriğide bulunan kitapta kodlamaya dair temel bilgileri öğrenirken, birbirinden eğlenceli ve öğretici 44 Micro:Bit projesiyle çocuklarınızın yaratıcılığı gelişecektir.

 

LEGO Mindstorms Education Ana Set

Yaratıcılık, eleştirel düşünme, işbirliği gibi temel becerileri geliştirmelerine yardımcı olurken, yaratıcılıklarını tasarlama, oluşturma ve programlama için kaynaklar sağlayarak öğrencileri meşgul eden uygulamalı, müfredatlar arası bir STEM çözümüdür. Bu set, iki öğrenci için yeterli ekipman içermektedir. Lego setleri başlagıç kılavuzu, video eğitimleri vb. destekleri sunmaktadır. Sistem, setle birlikte verilen sezgisel simge tabanlı programlama ve veri kaydı yazılımını kullanarak motorları kontrol etmeyi ve sensör geri bildirimi toplamayı mümkün kılan kompakt ve güçlü bir programlanabilir olan EV3 Akıllı tuğlayıda içermektedir.

Bu setler sadece bir kaç örnek, siz kendi ihtiyacınız ve isteğiniz doğrultusunda komponentler, elektronik kartlar alarak Robotik Kodlama dünyasına adım atabilirsiniz. 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz