Merhaba arkadaşlar, Hepimiz okul yıllarında bir kerede olsa şu soruyu sorduk “Bu bilgiler benim günlük hayatta ne işime yarayacak?”. İşte STEM sayesinde bu sorunun cevabını öğreniyoruz. Hepinizin merakla beklediğini görür gibiyim. Hadi STEM Nedir? beraber öğrenelim.

STEM Nedir?

STEM ; Science, Technology, Engineering and Mathematics kelimelerinin baş harflerinin birleşmesinden oluşan kısaltmadır. Temel olarak bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik eğitimini ön plana alan bir plandır. Türkçe karşılığı ise FeTeMM. Yani Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin baş harfleri. Bu 4 temel bilimin bir araya gelmesiyle teorik bilgiler pratiğe dönüşebiliyor. Bireyler günlük hayatında karşılarına çıkan sorunları bu temellerin sağladığı pratik ve disiplin ile çözüme kavuşturabiliyor. 

Bu alanlarda yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçlayan STEM, öğrencilere günlük yaşamda problemlerle başa çıkmanın da bir matematiği olduğunu anlatıp; problem çözme, analiz, yaratıcılık, takım çalışması, girişimcilik, iletişim ve algoritmik düşünme gibi yetenekler kazandırıyor. Temel amacı daha yetkin ve çözüm yeteneği gelişmiş bireyleri küçük yaşlardan başlayarak yetiştirmek olsa da okul öncesi eğitimden başlayarak üniversite çağına ve sonrasına kadar uygulanabilir bir plan olarak düşünülüyor. 

Yalnızca bilim ile ilgilendiği düşünülebilir fakat dil bilgisi, edebiyat ve güzel sanatlar gibi dallar ile de çalışmalar sağlanabiliyor. Bu planın bu tarz dallar üzerine yoğunlaşması da Stem’e bir harf daha kazandırıyor. O da A harfi yani Art. Bu planın bu dallar ile birlikte yürütülmesi ile farklılaşmasına da Steam adı veriliyor. Steam’de amaç temel öğretilerden öğrenilen bu bilgilerin sanat ile bütünleştirilerek, sanat ile bağlarının sağlanması ve yenilikçi akımların elde edilmesidir. Steam sayesinde toplumsal mantığa oturan sınırların ve görüşlerin aşılarak daha eleştirel düşünme, en uç noktalara kadar keşfetme isteği, yenilikçilik ve sorgulama gibi kavramların aşılanması sağlanıyor.

STEM Eğitimi

Hızla gelişmeye devam eden teknolojiyle birlikte artık hayata bakış açılarımız,mesleklerimiz ve ihtiyaçlarımız da değişmeye başladı. Robotik,yazılım ve elektronik ise bu ihtiyaçlarımıza çok hızlı bir şekilde geri dönüş sağlayabiliyor.Yeni nesillerin de bu değişimlere kolay adapte olabilmeleri için sağlam temeller kurması gerekiyor. İşte bu noktada eğitimler çok önemli.

Eğitim; disiplinler arası etkileşim sağlayarak, anaokulundan üniversiteye kadar verilen proje tabanlı eğitimler ile soru soran, araştıran, üreten ve yeni buluşlar yapabilen bir neslin yetiştirilmesini amaçlıyor.

Eğitim için ebeveynler olarak size güzel haberlerimiz var! Çocuklarınıza evde kendi eğitiminizi verebilirsiniz.Beraber eğlenerek öğrenebilirsiniz. Yaş ve seviyeye göre farklı seçenekleri olan Stem ürünlerimizi buradan inceleyebilirsiniz. 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz