Herkese merhaba arkadaşlar, 2021 yılının son günleriyle beraber en çok satanlar listelerimiz açıklandı. 2021 yılı boyunca Robolink Market müşterilerinin en çok tercih ettiği, en çok satın aldığı yazıcı modellerini sizlerle paylaşmak istedik. 3D Yazıcı satın almak istiyor ve 3D proje dünyasına adım atmak istiyorsan, en çok satan 3D yazıcı modelleri sana yol gösterebilir.

Sizler için 5 tane en çok satan 3D yazıcı modelini seçtik. Sonuncudan başlayarak birinciye doğru ilerleyeceğiz.

5. Creality Ender 3 Pro

  • Fiyat: 2800-3500 TL ( Döviz kuruna göre değişiklik gösterebilir. )
  • Baskı Teknolojisi: FDM

ender 3 pro

Creality Ender 3 Pro, elektrik kesintisinden sonra baskı almaya devam edebilme, 220 x 220 x 250 mm’lik bir baskı alanı, PLA, ABS, TPU ve Ahşap baskı alabilme gibi özellikleriyle öne çıkmaktadır. Ayrıca ergonomik ve geniş kalibrasyon vidaları sayesinde Creality Ender 3 Pro’yu el ile kolayca kalibre edebilirsiniz.

Fiyat performans ürünü olarak adlandırabileceğimiz Ender 3 Pro, Ender 3’ün farklı özelliklere sahip versiyonudur. Kullanıcı deneyimi olarak ise başarılı kabul edebileceğimiz Ender serisi ürünler arasında yer almaktadır.

4. Creality LD-002R Reçine 3D Yazıcı

  • Fiyat: 3500-4000 TL ( Döviz kuruna göre değişiklik gösterebilir. )
  • Baskı Teknolojisi: SLA

LD-002R

SLA Baskı teknolojisi son senelerde iyice hayatımıza girerek, daha detaylı ve pürüzsüz baskılar almamızı sağladı. Bu noktada ilk 5 arasında yer almaması şaşırtıcı olurdu zaten. İsterseniz yazıcı detaylarına geçelim;

Sıvı reçine malzeme ile hassas 3 boyutlu baskı için geliştirilen Creality LD-002R LCD 3D yazıcı aynı zamanda arka kısmında karbon filtre bulundurur. Filtrenin görevi reçinelerin havaya verilmesini sağlamaktır. Bu havalandırma sayesinde etrafta yer alan kötü reçine kokusu azalır ve havaya karışır. Çevre dostu bir üründür. Hız ve kalitesi sayesinde yüksek çözünürlükte baskı elde edersiniz.

Creality LD-002R özellikle yüksek hassasiyet gerektiren alanlarda tercih edilebilir. 3D karakter tasarımı, kuyum, mücevher ya da takı aksesuar üreticileri, dental alanda faaliyet gösteren hekimler ya da geliştiricilerin ihtiyacı olan yüksek kalite ve pürüzsüz yüzeye sahip üretimleri mümkün kılar.

İlk 5 arasında yer almaması şaşırtıcı olurdu derken size şunu da söylemek isterim, ilk 5 arasında 2 adet reçine yazıcı modeli bulunmakta. Bu da zaten kalitelerini ve kullanım fırsatlarını göz önüne sunuyor.

3. Creality LD-002H Reçine 3D Yazıcı

  • Fiyat: 3000-4000 TL ( Döviz kuruna göre değişiklik gösterebilir. )
  • Baskı Teknolojisi: SLA

LD-002H

LD-002R, listede 4. sıradayken 3.sırayı kardeşi LD-002H‘ın almaması imkansızdı. Ben açıkçası kalitesi ve basım özelliklerinin yanı sıra rengini de gayet beğeniyorum. Şık ve güzel bir tasarıma sahip.

UV entegre ışık kaynağı ve yükseltilmiş iletim sistemi ile donatılmış olan Creality LD-002H, aktif karbonlu hava filtrasyon sistemi sayesinde reçineden gelen koku emisyonunu etkili bir şekilde azaltabilir ve çevre dostudur. 3.5 inch renkli dokunmatik ekranı ve basit ara yüzü sayesinde gerçek zamanlı baskı bilgilerini izleyebilir ve hataları tespit edip müdahale edebilirsiniz.

Farklı boyutlarda modeller yazdırmanıza olanak tanıyan LD-002H, FDM yazıcılara göre çok daha yüksek kalitede baskı sağlayan LCD teknolojisini kullanmaktadır. Dental modüller ve numuneler için kullanılabilir.

2. Creality CR-6 SE

  • Fiyat: 4500-6000 TL ( Döviz kuruna göre değişiklik gösterebilir. )
  • Baskı Teknolojisi: FDM

creality cr-6 se

Çok ufak bir fark ile birinciliği kaçıran ama benim için hep birinci kalacak olan CR-6 SE’den bahsedeceğiz. Burada müşteri ve kullanıcı yorumdan ziyade ben biraz yorum eklemek istiyorum. Gerçekten tam bir fiyat performans ürünü, baskı kalitesi derseniz efsane. Bir de baskı alırken ki ışıklandırmasını ben bir kullanıcı olarak çok beğeniyorum. Yazıcımızın detaylarına geçelim;

Creality CR-6 SE, Creality markasının üretmiş olduğu, elektrik kesintilerinde tekrar baskı almaya devam edebilen, kolay ayarlanabilir tablaya sahip, başlangıçtan itibaren 5 dakika içinde ısınıp baskıya hazır hale gelebilen bir modelidir. Cihaz demonte olarak gelmekte ve kolayca kurulabilmektedir. 

Creality markasının ilk otomatik kalibrasyonlu 3D yazıcısıdır. Yumuşak bir ekstrüzyon ve daha kolay bir filament beslemesi sağlayan kompakt ve güvenilir bir ekstrudere sahiptir. Bünyesindeki trinamic sürücüsü, voltaj kontrolü, hızlı hareket ve sessiz yazdırmanın sağlanmasına yardımcı olur. Ayrıca Nozülün yanında yer alan led aydınlatma sayesinde de baskı sırasında basılan modeli ve baskı kalitesinin takip etmenizi sağlar. Böylece baskı sırasında oluşan sorunları çözüp; zamandan, enerjiden ve malzemeden tasarruf etmenizi sağlar.

1. Creality Ender 3 V2

  • Fiyat: 3500-4000 TL ( Döviz kuruna göre değişiklik gösterebilir. )
  • Baskı Teknolojisi: FDM

ender 3 v2

Ve sırada listenin bir numarası, 2021 yılı Robolink Market müşterileri tarafından en çok tercih edilen yazıcı modeli Ender 3 V2 var.

Creality Ender 3 V2 3D yazıcı, Creality firmasının en çok satmış olduğu Ender 3’ün geliştirilmiş versiyonudur. Ender 3 V2 3D yazıcının en çarpıcı güncellemesi Ultra sessiz olan TMC2208 Step motor sürücüyü kullanması ve LCD kontrol panelinin renkli ekran olmasıdır.

Baskı teknolojisi FDM olan Ender 3 V2 birçok noktadan rakiplerinin önüne geçmiştir. Creality firmasının üretmiş olduğu yazıcıların en büyük avantajı piyasada yedek parça temininin rahatlıkla yapılabilmesi ve ürünle ilgili ihtiyaç duyulan bilgiyle alakalı çok sayıda doküman ve video olmasıdır.

Müşteri yorumlarına göre ise genellikle CR-6 SE, Ender 3 Pro ve Ender3 V2 arasında kalıp, Ender3 V2’yi seçenlerin gayet memnun olduğu görülmektedir. Yine gelen ilginç bir yorum ise “İnanılmaz bir alet bu, evet gerçekten inanılmaz. Evde uçak parçası basıyorum.” Bizim tahminimiz RC Uçak olduğu yönünde 😀 

Sizler ile beraber bu yılın en çok satan 3D Yazıcı modelleri hakkında konuştuk, bakalım seneye dinamikler nasıl değişecek, teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza her geçen gün bir yenisi eklenen modeller arasından ilk 5’i kimler devralacak merakla bekliyoruz.

Unutmadan, benim hala favorim CR-6 SE !

🚀 3D Yazıcı Projelerini incelediniz mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz