Merhabalar arkadaşlar bugün sizlerle beraber Stm32 ekosistemine giriş yapıyoruz. Öncelikle geliştirme yapacağımız STM32 Cube ‘u nasıl indirip bilgisayarımıza kurabileceğimizden bahsedeceğiz.

STM32 Cube IDE Nedir?

Integrated Development Environment’ ın kısaltılmış hali olan IDE, dilimizde birleşik geliştirme ortamı olarak çevirilebilir. Ide’ler içirisinde bir ya da birden fazla kodlama dillerini yazılıp geliştirebildiği uygulamalardır. Bu uygulamalar kod yazanların daha rahat geliştirme yapması için tasarlanmıştır. Bu sayede hem görsel hem de teknik açıdan (debug işlemleri gibi) geliştiriciler daha kapsamlı çalışabilmektedir. Biz Stm32 Cube Ide’ yi kullanacağız. Stm firmasinın son yıllarda çıkarmış olduğu bu yazılım Eclipse alt yapısını kullanmaktadır. Bir geliştirme kartına ilk kodları yazmadan önce yapılan ön ayarların görsel şekilde ayralanabildiği Cube MX arayüzünü dahili olarak bulunduran bu IDE Stm32 ile çalışırken bize koalyalık sağlamaktadır. Bir diğer Arm tarafından geliştirilen Keil’de yaygın olarak kullanılmaktadır tercih size kalmış biz burada Cube MX arayüzünü içinde bulundurduğu ve kartların ekosistemine daha kolay entegre olabileceğimizi düşündüğümüz için Cube IDE yazılımını kullanacağız. Buraya tıklayarak ST’ye üye olduktan sonra Stm32 Cube IDE programını indirebilirsiniz.

İndirdiğimiz kurulum dosyasını açıp gerekli izinleri vererek basit bir şekilde kurulumu tamamlıyoruz. Kurlumu tamamlanan program bizi bu ekran ile karşılayacaktır. Ok işareti ile belirtilen yere tıklayarak yeni projenizi oluşturabilir veya altsekmelere tıklayarak var olan projeleri açabilirsiniz.

                                            

Yeni proje sekmesine bastıktan sonra bizi alttaki ekran karşılayacaktır. Bu ekranda ok ile gösterdiğimiz bölümden geliştirme kartımızı seçerek projemize başlayabiliriz.

Bir sonraki yazımızda Stm32 geliştirme kartımız ile proje serimize başlayacağız, takipte kalın 🙂

Stm32 ile ilgili diğer yazılarımı okumak isterseniz aşağıdaki bağlantılara tıklayıp ulaşabilirsiniz. 

STM32 Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Arduino Nano ile Stm32 Blue Pill Karşılaştırması

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz